Hamis rendszámmal ment a rendőrségre

2023.08.29. 14:00

Kivonták a férfi autóját a forgalomból, felrakott egy másik rendszámtáblát

Hihetetlen, hogy bukott le vele.

Veol.hu

Forrás: Veszprém vármegyei rendőrség

Egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi járási Ügyészség egy rendszámot hamisító férfival szemben.

A vádirat szerint a 60 éves várpalotai férfi tulajdonában lévő személygépkocsit 2022 májusában kivonták a forgalomból, a férfi azonban ezt követően is közlekedett vele, mégpedig oly módon, hogy a rendszámtábláit eltávolította és helyettük egy sárga színű táblát helyezett fel a jármű rendszámától eltérő jelzéssel.

2023. július 29-én az esti órákban a férfi a hamis rendszámtáblával felszerelt járművel a Várpalotai Rendőrkapitánysághoz közlekedett egy másik ügye kapcsán. A gépkocsit leparkolta a rendőrség mögötti parkolóban, ahol nem sokkal később rendőri ellenőrzés alá vonták. Ennek során a regisztrációs matrica alapján megállapították az eredeti rendszámot, a férfit pedig büntetőeljárás alá vonták a rendszámtáblák eltávolítása és meghamisítása miatt.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!