Drog

2023.08.02. 18:00

Várpalotai lakásukban termesztették a kannabiszt

Termesztéssel és megszerzéssel elkövetett kábítószer birtoklás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy fiatal párral szemben.

A vádirat szerint a 29 éves férfi és a 22 éves nő 2021 februárjában várpalotai lakásukban internetről rendelt 4-5 darab kannabisz magot ültetett cserépbe, majd a kikelt növényeket egy erre a célra kialakított sátorban nevelték. A növényeket, melyekből kábítószernek minősülő hatóanyag nyerhető, saját fogyasztásra szánták. A nyomozás során az is bizonyítást nyert, hogy a pár a rendőri intézkedést megelőzően is fogyasztott kábítószert.

 

A nyomozás során a gyanúsítottak vállalták, hogy kábítószer-függőséget gyógyító kezelésben, kábítószer-használatot kezelő más ellátásban vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson vesznek részt, ezért az ügyészség mindkettejükkel szemben felfüggesztette a büntetőeljárást a részvétel érdekében. Ha teljesítik a részvétel feltételeit, úgy az eljárás megszüntethető lett volna velük szemben, azonban a sikeres részvételt egyikük sem igazolta, ezért vádemelésre került sor.

Az ügyészség a terheltekkel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!