Drog és erőszak

2023.09.19. 14:00

Az egész családjával erőszakos volt a pápai férfi, de még ez sem volt elég neki

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 24 éves pápai férfinek, akivel szemben becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette, többrendbeli garázdaság vétsége és kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás.

Forrás: pexels.com

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2023. április és május közötti időben egy Pápa közeli településen lévő házban előzetes szóváltást követően támadólag meglökte a vele közös háztartásban élő édesapját. Ezt követően 2023. júniusban is szidalmazta a szüleit. A gyanúsítottra ezért az apja rászólt, mire a gyanúsított egy alkalommal, tenyérrel meglökte a sértett vállát, majd egy alkalommal megütötte az arcát.

A gyanúsított 2023 nyarán kábítószernek minősülő THC-t, szeptemberben amfetamint és metamfetamint fogyasztott.

A gyanúsított továbbá 2023. augusztus 24. napján egy pápai áruház parkolójában megtépte a testvére, haját, illetve tenyérrel megütötte a fejét.

2023. szeptember 6. napján a gyanúsított kábítószertől befolyásolt állapotban, minden indok nélkül, két kézzel meglökött egy fiatalkorút és a vele lévő nagykorú személyt. A kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében látta indokoltnak, mivel a vele szemben korábban a rendőrség által több esetben alkalmazott rövid ideig tartó szabadságelvonó intézkedés, és a bíróság által elrendelt enyhébb kényszerintézkedés, a távoltartás (amelynek szabályait többször megszegte) sem tartotta vissza őt az újabb bűncselekmények elkövetésétől.

A végzés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad - közölte a Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!