Rátámadt

2023.09.19. 15:00

Úgy ellátta a várpalotai adóügyintéző baját, hogy bíró előtt kell felelnie érte

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a várpalotai járási hivatalban támadt az adóügyintézőre.

Veol.hu

Forrás: pexels.com

A vádirat szerint az 53 éves férfi július 3-án a déli órákban jelent meg a várpalotai járási hivatalban, ahol az ügyintéző tájékoztatta, hogy adóhátraléka van. A férfi ezt vitatta és kérte vissza az előzőleg átadott egyenlegközlőjét, azzal, hogy be akarja fejezni az ügyintézést. A tisztviselő azonban nem adta vissza az iratot és közölte, előbb le kell zárnia az intézkedését, jegyzőkönyvet kell felvennie. A férfi erre egyre indulatosabban követelte a papírt, majd a nyitott üvegajtón át belépett a munkaállomásra, megragadta a nőt és hátralökte. Ekkor egy másik ügyfél sietett a sértett segítségére, lefogta a férfit, aki ezután abbahagyta az erőszakoskodást.

A megtámadott ügyintéző zúzódásos, könnyű sérülést szenvedett a bántalmazás során. Az ügyészség a férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!