Katasztrófavédelem

2023.09.04. 13:51

Tesztelje tudását, felismeri a mustgázt?

A szeptember az iskolakezdés, a korai szőlőfajták szüretének időszaka, nem véletlen, hogy a második katasztrófavédelmi tesztben a mustgázról, a szüreti időszak veszélyeiről, illetve a kollégiumokról, azok tűzvédelméről kérdezi olvasóit a katasztrófavédelem.

Veol.hu

Forrás: MW-Archív

A kérdésekre adandó válaszokból kiderül, hogy a mustgáz, vagyis a must erjedésekor felszabaduló szén-dioxid halálos veszélyt jelenthet, hiszen nehezebb a levegőnél, a pincékben alulról felfelé terjeszkedve gyűlhet össze, kiszorítva az oxigént a helyiségből. A balesetek megelőzése érdekében gondoskodni kell a pincék megfelelő szellőzéséről, és érdemes gázérzékelő riasztóberendezést is felszerelni.

A teszt kollégiumokkal foglalkozó részében a leggyakoribb veszélyforrásokat, azaz a főzést, a különböző elektronikai eszközök töltését, az azokra vonatkozó jótanácsokat ismerheti meg az olvasó, de szó esik a kimenekítést, menekülést segítő piktogramokról is.

A teszt IDE kattintva tölthető ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában