Hulladék

2023.09.21. 12:00

Úgy gondolta jó helye lesz a Pápa környéki szántóföldön a szemétnek, nagyot tévedett

Veszélyes, különösen jelentős mennyiségű hulladékra, folytatólagosan elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járás Ügyészség egy 43 éves helybeli férfival szemben, aki a Pápa környékén lévő szántóföldjére építési hulladékot hordott.

Veol.hu

A vádirat szerint az elkövető hulladékgazdálkodási engedély nélkül, mintegy öt éven át rendszeresen hordott az ingatlanra aszfaltdarabokat, azbesztet tartalmazó palahulladékot, beton-, tégla-, cserép-, műanyag-, vasbetondarabokat, kitermelt földet, követ, kotrási meddőt, földdel kevert köveket és egyéb építési hulladékot, melyek egy részét elásta. Ezek közül az aszfaltdarabok és az azbesztet tartalmazó palahulladék veszélyes hulladéknak minősülnek.

A vádlott által kihordott hulladék mennyisége összesen mintegy 57 tonnát és 120 köbmétert tett ki, amely a mennyiségéből adódóan alkalmas a talaj és a víz veszélyeztetésére.

A férfi végül az ingatlanról a hulladékot hulladékgazdálkodási létesítménybe szállíttatta.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!