Termesztett és eladott

2023.10.04. 11:04

Fegyházbüntetésre ítéltek egy férfit Veszprémben kábítószer-kereskedelem miatt

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 45 éves budapesti férfival szemben, aki 2018-tól az egyik Balaton-parti faluban előbb saját fogyasztásra, majd értékesítésre marihuánát termesztett.

Veol.hu

Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető a nagyobb mennyiségű kábítószer termesztéséhez és értékesítéséhez világító-, melegítő eszközöket, ventilátorokat, sátrakat, illetve fóliázó-, vákumozó gépeket, palántázó edényeket szerzett be, és a falu üdülőtelepén lévő ingatlan pincéjében, valamint a közelben lévő, vasút melletti bokros területen különböző fajtájú kannabisz növényeket nevelt.

A rendőrség 2022. szeptember 2-án igazoltatta a vádlottat, aki ekkor közel 100 gramm vákuum-csomagolt marihuánát, valamint nagyobb összegű készpénzt tartott magánál. A rendőrök ezt követően átkutatták a férfi tartózkodási helyéül szolgáló ingatlant, ahol a kábítószert termesztette és porciózta. A vádlott a nyaralóban a termesztést biztosító eszközökön túl az adagoláshoz szükséges, különböző méretű nejlontasakokat, valamint digitális mérleget és közel három kilogramm eladásra szánt kábítószert is tartott, melynek hatóanyag-tartalma már jelentős mennyiségűnek számít. A kutatás során a férfitól további ötmillió forint is lefoglalásra került.

Az ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy az ügyben eljáró Veszprémi Törvényszék az elkövetőt fegyházbüntetésre ítélje, szabjon ki vele szemben pénzbüntetést és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá rendeljen el vagyonelkobzást arra a közel hatmillió forintra, amelyet a nyomozás során lefoglaltak tőle - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!