Garázdaság és rongálás

2023.10.13. 09:54

Kisfejszét dobott a mellette elhaladó autónak - vádat emeltek ellene

Közlekedés biztonsága elleni bűntett, garázdaság és rongálás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal az 53 éves férfival szemben, aki kisfejszét dobott egy közlekedő autónak.

Forrás: ügyészség

A vádirat szerint az elkövető 2023. március 19-én késő délután ittasan egy Pápa környéki falu közelében az út mellett gyalogolt, miközben a házához vezető ösvényt kereste. Ekkor ért mellé egy személygépkocsi, melyben a sofőrön kívül ketten utaztak. 

A férfi ekkor minden ok nélkül a nála lévő 40 centiméter nyélhosszúságú kisfejszét az autó oldalának dobta. 

A sofőr észlelte a dobást, ám a további támadástól tartva csak biztonságos távolban állt meg a járművével és értesítette a rendőrséget. A személygépkocsiban 107 000 forintos kár keletkezett. A férfi a dobással veszélyeztette a járműben utazók testi épségét, emellett cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat keltsen.

Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!