Bíróság

2023.10.11. 12:00

Odáig fajult a zaklatás, hogy nyomkövetőt szerelt volt élettársa kocsijára

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 45 éves Bács-Kiskun vármegyei férfival szemben, aki a Veszprémben élő volt élettársát folyamatosan hívogatta, megfigyelte, titokban a gépkocsijára szerelt nyomkövetővel ellenőrizte a nő mozgását.

Veol.hu

Forrás: Illusztráció/Pixabay

A vádirat szerint az elkövető 2022. június vége óta a sértett akarata ellenére, a közös gyermekükkel való kapcsolattartás ürügyén rendszeresen, naponta többször kereste telefonon, internetes csevegőprogramon az asszonyt, valamint a személyes kapcsolatfelvételre törekedve heti három-négy alkalommal a lakása és a munkahelye előtt is megjelent.

Az elkövető annak érdekében, hogy a mozgását, tartózkodási helyét követni tudja, tudta nélkül nyomkövető eszközt szerelt a sértett által használt személygépkocsira, az eszköz használatához pedig egy mobiltelefonos applikációt telepített a saját telefonjára. A férfi ezt követően képernyőfotókat kezdett küldeni a sértettnek az általa bejárt útvonalról, és számon kérte rajta, ha nem a megszokott úton közlekedett. Az eszközt végül a sértett az ismerősei segítségével megtalálta és azt bevitték a rendőrségre.

A vádlottat egyéb büntetőügyből kifolyólag 2022 őszén őrizetbe vették, majd letartóztatták, ám a büntetés-végrehajtási intézetből még ezek után is próbált kapcsolatba lépni a volt élettársával, kapcsolattartási kérelmeket küldött neki, melyeket a sértett visszautasított, illetve a gyermekével folytatott telefonbeszélgetések révén is igyekezett elérni a nőt.

Az ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a bíróság börtönbüntetésre ítélje az elkövetőt és tiltsa el a közügyek gyakorlásától - közölte Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!