Rendőrség

2023.10.31. 07:30

Pápán is vigyáznak az értékekre az ünnepek alatt

A rendőrök, polgárőrök és közterület-felügyelők közösen vigyáznak a temetők rendjére.

Veol.hu

Forrás: police.hu

Halottak napja és mindenszentek idején, a temetők környékén gyakrabban fordulhat elő gépkocsi-feltörés, kerékpárlopás, a sírokról gyakorta tűnnek el virágok és koszorúk, valamint a bűnözők kihasználhatják azt is, hogy a temetőlátogatások miatt több otthon is felügyelet nélkül marad.

A Pápai Rendőrkapitányság az ünnepekhez kapcsolódóan október 28. és november 04. közötti időszakban kiemelt rendőri jelenléttel biztosítja a Pápai járás temetőinek biztonságát. A jogsértések megelőzését és megszakítását célzó gyalogos járőrszolgálatokban a rendőrség munkatársai mellett a polgárőrök, valamint a közterület-felügyelők is részt vesznek.

A pápai Alsóvárosi temető előtt 2023. november 1-jén és 2-án - a forgalom nagyságától függően - forgalomirányítást is végeznek az egyenruhások. A gyalogosok közlekedésbiztonsága érdekében - indokolt esetben - korlátozhatják a gépjárművek sírkertbe történő behajtását is az egyenruhások.

A rendőrök kérik a temetőbe látogatókat, hogy a megemlékezés során ügyeljenek személyes értékeikre, és ne feledkezzenek meg gépkocsijuk valamint az üresen hagyott otthonuk biztonságáról sem- közölte a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!