Törvényszék

2023.10.14. 18:37

Párja hátába állította a kést a dühös pápai apa, mert hagymát kellett pucolnia

Bíró elé állítják azt a büntetett előéletű férfit, aki kést dobott a párja hátába és így életveszélyesen megsebesítette őt. Attól lett ideges, hogy az ő reszortja volt a főzés aznap.

Veol.hu

A Veszprémi Törvényszéken életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt előkészítő ülésen kell felelnie október 18-án annak a harmincas évei második felében járó pápai férfinek, aki kést állított párja hátába. Az asszonyt műteni kellett. A vármegyei főügyészség a vádemeléskor a büntetett előéletű elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta azzal, hogy a férfi a törvény rendelkezése folytán nem bocsátható feltételes szabadságra.

Mint arról a vádemeléskor beszámoltunk, az eset 2022 májusában történt. Az élettársak, valamint még egy ember és két kiskorú gyermekük is otthon volt azon a délutánon, amikor az eset történt. A tárgyalási jegyzékből megtudtuk, hogy a vádirat szerint a férfi egy 30 centis, 14 centi pengéjű késsel hagymát pucolt a konyhában, a párja pedig a lakásban tett-vett. A férfi ideges volt, mert munka után neki kellett főznie, ezért veszekedni kezdett a párjával. Nem is tudta fékezni az indulatait: az asszony után hajította a kést úgy, hogy az a hátát érve a bőr és a hasfal valamennyi rétegén áthatolt. 

− A vádlott ekkor a sértetthez lépett, őt leültette egy székre, a sebéhez egy ruhát szorított, és tettének következményeitől megijedve, valótlanul azt állítva, hogy a sértett elesett és megszúrta magát egy késsel, hívta a segélyhívó központba − olvasható a vádiratban, amelyből az is kiderül, hogy a nőt a pápai kórházban megműtötték 

Az ágyéki gerinc bal oldalának szúrt-metszett sérülése közvetett módon életveszélyes állapotot eredményezett, a hasüreg megnyílásával megteremtette a hasűri fertőzés lehetőségét. A bántalmazás következtében az életet közvetlenül veszélyeztető állapot az időben érkező szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetően maradt el. 

A vádlott nyilvánvalóan felismerte, hogy a 14 cm pengehosszúságú kés közepes erővel a sértett felé dobásával sérülést okozhat, amely iránt indulatos állapota folytán közömbös maradt.

− olvasható a tárgyalási jegyzékben

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!