Életveszélyes sérülést okozott

2023.07.20. 10:00

Dühös lett, hogy neki kell főznie, kést hajított élettársa felé a pápai férfi

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 37 éves pápai férfival szemben, aki 2022 májusában veszekedésük közben kést hajított az élettársa felé és azzal megsebesítette.

Veol.hu

A vádirat szerint az elkövető az élettársával és két kiskorú gyermekükkel élt együtt a pápai lakásban, ahol 2022. május 25-én délután egy ismerősükkel együtt mindannyian otthon tartózkodtak.

A gyerekek a hálószobában televíziót néztek, édesanyjuk a felügyeletük miatt a szoba és a konyha között közlekedett, míg vendégük a konyhában foglalt helyet, és a vádlott is a konyhában tartózkodott, ahol egy 14 centiméter pengehosszúságú késsel hagymát tisztított.

A férfi a hagymatisztítás közben ideges lett, hogy munka után neki kellett ételt készítenie, veszekedni kezdett az élettársával, majd mérgében a konyhapulttól elfordulva közepes erővel a párja felé hajította a kést, amely az asszony hátának bal oldalát érte és életveszélyes sérülést okozott.

A vádlott ekkor a sértettet egy székre ültette és azonnal bejelentést tett a segélyhívón, azonban tettének következményeitől megijedve, valótlanul azt állította, hogy a nő elesett és úgy szúrta meg magát. 

Az ügyészség a vádiratában a büntetett előéletű elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta azzal, hogy a vádlott a törvény rendelkezése folytán nem bocsátható feltételes szabadságra - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!