Erőszak

2023.11.17. 13:34

Berúgott, majd rátörte az ajtót ismerőseire a veszprémi férfi

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 22 éves veszprémi férfival szemben, aki 2023. május 31-én éjjel bódult állapotban ismerősére törte az ajtót és késsel fenyegetőzve pénzt követelt tőle, valamint élettársától, majd megsebesített egy ott lakó, a sértettek védelmére kelt férfit.

Veol.hu

Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető éjjel egy órakor jelent meg az egyik veszprémi ingatlan melléképületében lakó sértetteknél, hogy ismerősétől pénzt követeljen. Bement az udvarba, majd a melléképület bejárati ajtaját kézzel kitépte. Az alvó sértettek felriadtak és felkapcsolták a villanyt, a vádlott pedig egy 8-10 centiméter pengehosszúságú késsel hadonászva pénzt követelt tőlük, miközben megöléssel fenyegette őket.

 A kiabálásra a melléképület másik helyiségében alvó férfi is felriadt és a sértettek védelmére kelve egy bottal a vádlott vállára ütött. Az elkövető erre őt is megöléssel kezdte fenyegetni, és a késsel hadonászva ellene fordult. A sértett erre hátrálni kezdett, de megbotlott és elesett. A vádlott ekkor késsel a kezében a földön fekvő sértettre támadt és a megvágta annak bal alkarját.

 A két férfi végül együttes erővel kitette a melléképületből az elkövetőt, aki elmenekült, s így nem tulajdonított el semmit.

 Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!