Iskola

2024.05.17. 16:00

Notebookot kaptak az ajkai diákok

Notebookot adott át Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója a Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium 5. és 6. osztályos diákjainak május 16-án.

Tisler Anna

Egyházi Andrea, Gyürüsi Petra és Horváthné Mikuláskó Mónika az átadáson Fotó: Tisler Anna

Az átadásra a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása elnevezésű program keretében került sor a Magyar Kormány és az Európai Unió támogatásával. Köszöntőjében Egyházi Andrea elmondta, hogy a program célja az esélyegyenlőség megteremtése, a digitális kompetenciák növelése. A kezdeményezés 2022-ben indult és a következő tanévben is folytatódik. A tanulók az eszközt hazavihetik, a szünidőkben is tudják használni, a tulajdonjog viszont az iskolánál marad. Az eszközzel a nemzeti köznevelési portál és a Kréta-rendszer is elérhető. Egyházi Andrea kérdésünkre elmondta, hogy ezúttal 15 eszközt osztanak ki a diákoknak, május végéig mindenki átveheti azt. A Vörösmarty-iskola 307 diákja jutott a programban eddig notebookhoz. Egyiküktől, a hatodikos Gyürüsi Petrától megtudtuk, hogy örül a notebooknak. Több informatikai eszközt használ rendszeresen, van okostelefonja, okosórája és tabletje. Az új eszközt elsősorban tanulásra használja majd, de a szabadidejében olvasásra vagy filmnézésre is. Horváthné Mikuláskó Mónika, az iskola igazgatója hozzátette, hogy jelenleg is adnak a diákoknak online feladatokat, amelyek elvégzéséhez is segítséget nyújt az eszköz. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában