Félrerántotta a kormányt

2023.11.22. 18:00

Ittasan csattant a szalagkorlátnak Márkónál - vádat emeltek ellene

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy sofőr ellen, aki ittassága miatt figyelmetlenül vezetett, és a szalagkorlátnak ütközött Márkó közelében.

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy sofőr ellen, aki ittassága miatt figyelmetlenül vezetett, és a szalagkorlátnak ütközött Márkó közelében
Forrás: ügyészség

A vádirat szerint a 62 éves férfi 2023. szeptember 28-án kora reggel alkoholfogyasztást követően személygépkocsival közlekedett Veszprém felől Herend irányába, amikor az előtte haladó pótkocsis vontató forgalmi okból lassítani kezdett.

Az ittas sofőr – aki nem tartott megfelelő követési távolságot – nem tudott megállni a vontató mögött, ezért félrerántotta a kormányt, majd a személygépkocsijával a szalagkorlátnak ütközött. A balesetben csak a sofőr sérült meg könnyebben. A rendőri intézkedés során fény derült arra, hogy jelentős mennyiségű alkohol van a szervezetében.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására és a járművezetéstől való eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!