Erőszak

2023.11.08. 09:00

Jegy nélkül parkolt Ajkán, aztán megtámadta az őt megbüntető parkolóőrt

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki 2023 márciusában szidalmazta és megrángatta az őt megbírságoló parkolóőrt Ajkán.

Veol.hu

A vádirat szerint az elkövető 2023. március 2-án délelőtt a piros parkolási zónájához tartozó egyik utcában állította le a személygépkocsiját, anélkül, hogy parkolójegyet vásárolt volna. Negyedórával később a város parkolási rendszerét működtető cég parkolóőre ellenőrizte a járművet, s miután az parkolási engedéllyel nem rendelkezett, a szélvédőjén elhelyezte a 3510 forintos büntetésről szóló csekket tartalmazó piros zacskót.

A vádlott észrevette, hogy megbüntették, és elhatározta, hogy megkeresi a csekket hátrahagyó parkolóőrt. A szomszédos utcában meg is látta a fényképes igazolvánnyal ellátott, szolgálati egyenruhában lévő sértettet, és indulatosan, hangosan kiabálva megindult felé, miközben veréssel fenyegette, majd megragadta a ruháját és annál fogva megrángatta a férfit.

Az elkövető pár másodperc után elengedte a parkolóőrt, de még ezután is hangosan, trágárul szidalmazta, valamint megfenyegette, hogy jól nézze meg az autóját és többé ne merje megbüntetni.

Az ügyészség a vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt a férfival szemben - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!