Helyi kék hírek

2023.11.02. 09:37

Letartóztatták a betörőket

Letartóztatta a bíróság az ügyészség indítványára egy veszprémi műszaki áruház sérelmére elkövetett betöréses lopás két gyanúsítottját, közölte Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

Azt mondta, a Veszprémi Rendőrkapitányság nyomozása szerint október 28-án hajnalban három férfi betörte egy veszprémi műszaki áruház kirakatüvegét és a vitrinekből mintegy 4,2 millió forint értékű műszaki cikket zsákokba pakolt, majd mindannyian elmenekültek a helyszínről. A rendőrség röviddel ezután az egyik betöréssel gyanúsítható férfit Veszprémben, társát és a bűncselekmény kitervelőjét várpalotai lakásán elfogta. A betöréses lopás harmadik elkövetője szökésben van. A nyomozó hatóság a 24, 39 és 42 éves férfiakat őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki nagyobb értekre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt, két személyt, mint társtettest, harmadik társukat, pedig mint felbujtót. A Veszprémi Járási Ügyészség mindhárom gyanúsított letartóztatását indítványozta, a Veszprémi Járásbíróság két férfinél a szökés, emellett a visszaesőnek minősülő felbujtónál a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása miatt a letartóztatás, fiatalabb társuknál a bűnügyi felügyelet elrendelése mellett döntött. A bíróság döntése nem végleges, az ügyészség a bűnügyi felügyelet helyett letartóztatás elrendelése, a letartóztatott gyanúsítottak és védőik szabadlábra helyezés érdekében fellebbeztek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!