Baleset a Bakonyban

2023.11.26. 20:40

Megsérült szombaton egy túrázó a Római-fürdőnél, mentőhelikopter érkezett a helyszínre

Egy megsérült túrázó miatt mentőhelikoptert riasztottak Bakonynána közelébe, a Római-fürdőhöz, ahol szombaton megsérült egy túrázó. Tűzoltók vitték hordágyon egy darabon, majd terepjárón, hogy a mentők aztán kórházba tudják szállítani.

Rimányi Zita

A tűzoltók hordágyon vitték egy darabon, mintegy négy-ötszáz méteren a sérültet

Fotó: Zirci Önkormányzati Tűzoltóság / Facebook

Egy súlyos sérüléseket szenvedett 45 év körüli nőt szállítottak bajtársaink kórházba – tájékoztatta lapunkat az Országos Mentőszolgálat. A mentőhelikopter személyzete az ellátásában vett részt, végül mentőautóval vitték el. 

A Római-fürdő egy szurdokvölgy, a Gaja-patak folyik benne, a Bakony legnagyobb vízesése, amikor nem szárad ki a medre, de most van benne víz. Az egyik legnépszerűbb kirándulóhely a Bakonyban, az országos kéktúra útvonalánál. Járművel nehezen megközelíthető. A Zirci Önkormányzati Tűzoltóság emberei és a péti hivatásosok ezért hordágyon vitték egy darabon, mintegy négy-ötszáz méteren a sérültet, majd a zirci önkéntesek egyesületének terepjárójába tették, azzal szállították a mentőautóig. Úgy tudjuk, hogy a sérült egy túrázó csoport tagjaként érkezett a Bakonyba. Az alábbi videót a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság töltötte fel a Facebook oldalára

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!