Közlekedésbiztonság

2023.11.09. 07:00

Vadriasztót kaptak a Veszprém vármegyei rendőrök és az autósok is

Évente 15-20 ezer bejelentett vadgázolás történik hazánkban. Vadriasztóval csökkenthető a balesetveszély.

Vadriasztókat kaptak a rendőrök és a közúti ellenőrzés során megállított személyautók vezetői Kapolcsnál

Forrás: autoszektor.hu

A sötétedésben vezető autósok egyik rémálma a vadgázolás. Ez nem csoda, hiszen könnyen vezethet akár életveszélyes szituációkhoz. Ilyenkor ugyanis „nem csak az autó elé kiugró állat, de az autóban ülők is hatalmas veszélynek vannak kitéve −hangsúlyozza az autoszektor.hu cikke. Kiemelik ugyanakkor azt is, hogy „a közúti balesetek 90 százalékban emberi tényezőkön – a gépjárművezető elővigyázatosságán, felkészültségén, aktuális mentális állapotán múlnak.”

A Siren7 vadriasztó-termékcsalád októberben a Veszprém vármegyei Rendőrfőkapitánysággal és Balesetmegelőzési Bizottsággal közös közlekedésbiztonsági együttműködést folytatott. Az akció keretein belül a Safety Products 7 Kft. 50 darab Siren7 vadriasztót adományozott a főkapitányságnak, amelyek a vármegye rendőrautóit védik a vadgázolástól. Az akcióban további 50 vadriasztót osztottak szét a Kapolcs közelében rendezett közúti ellenőrzés során megállított személyautók vezetőinek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!