Fenyegetés

2023.12.01. 10:30

Elvette az eszét a féltékenység, börtönbe mehet a Veszprém vármegyei férfi

Többrendbeli emberölés előkészületének és közveszélyokozás előkészületének bűntette, kényszerítés, garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal az 56 éves Veszprém vármegyei férfival szemben, aki megcsalatásáról tudomást szerezve az esetben érintettek megölésére, a másik férfi házának és a saját ingatlanuknak a felgyújtására készült, továbbá volt, hogy rá is támadt a férfira.

Veol.hu

A vádirat szerint a feleség a férjének barátjával került szerelmi kapcsolatba, melyről a férfi 2022 nyarán egy közös kirándulást követően a saját házukban szerzett tudomást az asszonytól úgy, hogy közben barátja is ott tartózkodott. Az ittas állapotban lévő vádlott őrjöngeni kezdett, majd a férfira támadt és a házának felgyújtásával, családtagjainak megölésével fenyegette.

A sértett néhány nappal később a vádlott felhívására, a fenyegetéseit komolyan véve, megjelent a házaspárnál. Az elkövető a még gépkocsijában ülő férfihoz ment és a lehúzott üvegen keresztül próbálta megütni, az autóból kirángatni, mire a férfi kiszállt, a vádlott pedig az udvarukba húzta, ahol dulakodni kezdtek. A sértett végül kihátrált az udvarból, s miután a további bántalmazást a házaspár fia megakadályozta, autóba ült és elhajtott.

A vádlott másnap este egy ötliteres benzineskannával, valamint egy horganyzott vascsővel a férfi házához ment, hogy azt felgyújtsa, a tűzből menekülőket pedig egyesével agyoncsapja.

 A házban ekkor a sértett édesanyja tartózkodott, míg a férfi megtudva a vádlott tervét, nem mert hazamenni. Az elkövető végül felhagyott a szándékával, mert a ház szomszédságában munkások dolgoztak.

A vádlott nyolc nap múlva, késő este ittasan ment haza, és a féltékenysége miatt veszekedett a feleségével. Egy tapétavágó kést vett magához és öngyilkossággal fenyegetőzött, mire az asszony próbálta visszatartani, hogy ő hibázott, ezért őt és ne saját magát bántsa. A férfi erre a feleség nyakához nyomta a kitolt pengéjű kést, melyet végül a fiuk kapott ki a kezéből és tört össze, majd dobott el. A vádlott ekkor elővette a benzines kannát, de a fia, aki utóbb távozott otthonról, azt elvette tőle és visszavitte a garázsba. A férfi azonban nem hagyott fel a szándékával, és a teraszra, valamint az ott lévő szőnyegre benzint locsolt, a kannát pedig a terasz melletti farakásra tette. 

Ezután közölte, hogy felgyújtja a házat, és együtt fognak meghalni, majd a kilocsolt benzin fölé állva cigarettázni kezdett.

 Az asszony ettől megijedt és hívta a rendőrséget, mire a férje közölte, ha kijönnek a rendőrök, abban a pillanatban begyújtja a benzint. A feleség ezek után az ablakon keresztül az utcára menekült, a rövid idő múlva kiérkező rendőrök pedig őrizetbe vették a férjét.

Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltást indítványozott az elkövetővel szemben, azzal, hogy az előkészítő ülésen történő beismerése esetén a szabadságvesztés és a közügyek gyakorlásától eltiltás tartamát is négy évben állapítsa meg - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!