Ügyészség

2023.12.12. 18:51

Nem mindennapi lopás Várpalotán: saját unokáival ment lopni a nagypapa

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 63 éves férfival szemben, aki unokáival lopott egy várpalotai üzletben.

Veol.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint az elkövető idén márciusban az élettársával, valamint a felügyeletére bízott 8 és 10 éves unokáival ment vásárolni egy várpalotai üzletbe, de a gyermekeket már a vásárlást megelőzően rábírta, hogy a boltból különféle termékeket tulajdonítsanak el.

A férfi a megbeszélésüknek megfelelően levett a polcról egy 2490 forintos instant kávét, majd azt a nadrágjának farzsebébe tette, melyet az unokái is láttak. A vádlott ezt követően a gyermekek kíséretében a pénztárhoz ment, miközben a kislány a nagyapja és a testvére közreműködésével a lopott árucikket a saját ruházatában rejtette el.

A gyerekek ezt követően a lopás eredményességén felbátorodva még két, egyenként 240 forint értékű csokiszeletet is a ruházatukba rejtettek, és a pénztárat megkerülve kimentek a vásárlótérből.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a nagyszülővel szemben. Indítványt tett továbbá arra is, hogy a Veszprémi Járásbíróság a vádlottat végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, melynek keretében kiskorú nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, vagy kiskorúval egyéb hatalmi, befolyási viszonyba kerülne - -közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!