Ünnepség

2024.01.31. 21:02

Beiktatták hivatalába a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesét

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy 2024. február 1-jei hatállyal kinevezte igazgatóhelyettesnek Vízi Ottó Győző tűzoltó alezredest, aki 2023. május 16-tól megbízással töltötte be a beosztást. A beiktatási ünnepségre 2024. január 31-én került sor Veszprémben.

Veol.hu

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy

A kinevezési parancsot Erdélyi Krisztián tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság műveleti főigazgató-helyettese adta át, aki sok sikert és jó egészséget kívánt az új kihívásokhoz. Hangsúlyozta, a sikerhez két dolog kell, melyből az egyik, hogy az ember ne felejtse el, honnan jött. A siker másik feléhez  pedig az kell, hogy jó csapat vegye körül a vezetőt, mely Veszprém vármegyében adott. Végezetül a főigazgató-helyettes a munkatársaktól együttműködő munkakapcsolatot kért.

Vízi Ottó Győző igazgatóhelyettes székfoglaló beszédében megköszönte a belé vetett bizalmat, mellyel, mint mondta, a csapat játékosából a csapat vezetői székébe kerül. „Hivatásunk magas fokú társadalmi megbecsülése alapvetően a mentő tűzvédelemi feladatok ellátásának megítéléséből fakad” - folytatta, melynek erősítésére kiemelt figyelmet fog fordítani. Beszéde végén hangsúlyozta, hogy a jövőbe vetett bizalommal és optimizmussal áll az igazgatóhelyettesi feladatok elé. 

Vízi Ottó Győző tűzoltó alezredes Hódmezővásárhelyen született 1969. június 9-én. Hivatásos szolgálatát 1989. július 15-én kezdte Szolnokon. 1990-től Szentkirályszabadján, a 87. Bakony Harcihelikopter Ezrednél előkészítő üzemmérnökként mozgósítási tiszti beosztásban szolgált. 1996-2000 között a Veszprém Megyei Polgári Védelmi Parancsnokság kiképzési, szervezési kiemelt főelőadója volt. 2000. július 5-étől a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főellenőre, később titkárságvezetője, majd kiemelt főreferense. 2012. január 1-jétől a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelőjeként tevékenykedett egészen 2023. május 16-áig, amikor megbízták az igazgatóhelyettesi feladatok ellátásával. 

Felsőfokú tanulmányait a Kilián György Repülő Műszaki Főiskolán, majd az Államigazgatási Főiskolán folytatta. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem védelemigazgatási manageri oklevelet szerzett. Pénzügyi-számviteli ügyintéző végzettséggel is rendelkezik - közölte a veszprem.katasztrofavedelem.hu oldal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!