Balhé

2024.01.22. 16:07

Először egy fiatalba, majd pár nap múlva egy felnőttbe is belekötött a veszprémi férfi

Kétrendbeli garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 32 éves veszprémi férfival szemben, aki a múlt év tavaszán, néhány nap eltéréssel egy kiskorú fiúra, majd egy férfira támadt rá az utcán.

Veol.hu

Forrás: Pexels

A vádirat szerint az elkövető előbb 2023. március 8-án délután egyszerűen odament a kiskorúhoz, és kötekedve megkérdezte, hogy mi lenne, ha megverné, illetve a fiú visszaütne-e. A fiatal próbált kitérni a vádlott elől, azonban a férfi előbb homlokon fejelte, majd meg is ütötte. Végül egy járókelő lefogta az elkövetőt, aki a támadásával ez esetben nem okozott sérülést.

A vádlott öt nappal később este a belvárosban egy férfiba kötött bele, akit ököllel arcon ütött, és ezzel nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott. A férfi azonban a könnyű testi sértés vétsége miatt nem kérte a felelősségre vonását.

Az ügyészség a vádiratában a cselekményeit felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt elkövető vádlottal szemben fogházbüntetés, közügyektől eltiltás kiszabását, valamint a felfüggesztett börtönbüntetésének utólagos végrehajtását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!