Milliós kárt okoztak

2024.01.30. 10:30

Kamaszokkal ment betörni egy férfi az egyik Pápa-környéki faluban

Letartóztatását indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészség annak a 33 éves férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint 2023 decembere és 2024. január 22-e között fiatalkorú társaival, több alkalommal milliós nagyságrendben tulajdonított el értékeket az egyik Pápa-környéki faluban évek óta lakatlanul álló házból.

Veol.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a lopás bűntettével gyanúsított férfinak már előző év novemberében tudomására jutott, hogy a családi házat, melyben korábban dohánybolt üzemelt, évek óta nem lakja senki.

Tavaly decemberben értékek eltulajdonítása végett két fiatalkorú társával együtt személygépkocsival a házhoz ment, melynek kerítését kibontotta, majd egy másik alkalommal befeszítette a bejárati ajtót, és a két fiatallal, változó összetételben legkevesebb öt alkalommal nagy értékű festményeket, bútorokat, műszaki cikkeket, porcelánokat, egyéb használati tárgyakat, dohánytermékeket, szeszes italokat, valamint tűzifát vitt el az ingatlanból, összesen mintegy 8 millió forint értékben.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a büntetett előéletű elkövető letartóztatását, melynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott, és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!