Vádat emeltek ellene

2024.01.05. 12:09

Öngyilkos akart lenni, szándékosan egy kamionnak hajtott a 710-esen

Közúti veszélyeztetés, ittas állapotban elkövetett járművezetés és rongálás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki autójával szándékosan kamionnak hajtott az egyik főútvonalon.

Forrás: ügyészség

A vádirat szerint a 62 éves férfi 2023. március 22-én a délutáni órákban személygépkocsival közlekedett ittasan Balatonkenese külterületén, a 710-es számú főúton. A férfi öngyilkossági szándékkal ült volán mögé, az volt a célja, hogy valamelyik szembejövő járműnek hajtson, ezért amikor látta, hogy szemben közeledik egy pótkocsis kamion, szándékosan áttért a bal oldali sávba. A kamion sofőrje látva a feléje tartó személygépkocsit, fékezett és dudált, próbált kitérni előle, ám az ütközést nem tudta elkerülni. A baleset következtében a vádlott által vezetett személygépkocsi az árokba sodródott, sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett. A kamion sofőrje nem sérült meg, ám a kamionban közel 41 millió forintos kár keletkezett. A vádlott nemcsak a maga, de más testi épségét, életét is közvetlen veszélynek tette ki cselekményével.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására és a közúti járművezetéstől való eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!