Szidalmazta, fenyegette a feleségét

2024.02.14. 16:48

A kutyaházban bújt el a gyerek, hogy ne hallja szülei veszekedését - vádat emeltek az apa ellen

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 47 éves férfival szemben, aki visszatérően kisiskolás korú gyermekük előtt szidalmazta, fenyegette a feleségét, amely a gyermek számára súlyos lelki megterhelést jelentett és az egészséges személyiségfejlődésére károsan hatott.

Veol.hu

A vádirat szerint az elkövetőnek 2014-ben az élettársi kapcsolatából gyermeke született, majd a gyermeke édesanyjával házasságot kötött. A házasságkötést követő két évvel azonban a szülők kapcsolata megromlott, amely a vádlott italozó életmódjára, féltékenységére volt visszavezethető. 

A férfi 2021 végén, egy veszekedésük során ittasan, sértő, megalázó jelzőket használva becsmérelte feleségét a gyermekük előtt, és néhány hónappal később is hasonló jelenet játszódott le a családban. Ez alkalommal az asszony visszakérdezett, hogy a vádlott mit mondott neki, mire a kisgyermek válaszolt apja helyett, megismételve az ő szájából hallott trágár kifejezéseket. 

A szülők konfliktusa olyan hatással volt a gyermekre, hogy két alkalommal is a füleit befogva védekezett a veszekedés ellen, ám apja ezt látva sem hagyott fel a felesége szidalmazásával. 

2022 tavaszán a szülők gyermekükkel együtt az egyik hazai szállodában pihentek, ahol az ittas vádlott ismét a gyermek jelenlétében tett erkölcstelen kijelentést és fenyegette meg a feleségét, majd egy héttel később az otthonukban lépett fel támadólag az asszonnyal szemben. A gyermek ezt a szülei közé állva próbálta megakadályozni, de apja ezután sem változtatott a viselkedésén, s amikor felesége közölte, hogy elhagyja, és megpróbálta a ruháit összepakolni, széttépte a ruhászsákot. 

Mindez annyira megviselte a gyermeket, hogy a kutyaházban bújt el.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és arra tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak, hogy a férfit tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, melynek keretében kiskorúak nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, vagy velük egyéb hatalmi, befolyási viszonyba kerülne - olvasható a Veszprém Vármegyei Főügyészség közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!