Ivás és baleset

2024.02.01. 17:33

Semmiből nem tanult a Tapolcán elkapott sofőr

Kétrendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség azzal a 42 éves nővel szemben, aki két egymást követő nap is alkoholfogyasztást követően ült a volán mögé, mígnem a második alkalommal egy vízelvezető árokban kötött ki.

Veol.hu

Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövetőt először 2023. november 10-én kora este állították meg a rendőrök Tapolcán, amikor kiderült, hogy a gépkocsiját ittasan vezette. Az intézkedő rendőrök a helyszínen elvették a nő jogosítványát, a vezetési jogosultságának azonnali felfüggesztése pedig bejegyzésre került az engedély-nyilvántartásba.

A vádlottat mindez nem tartotta vissza attól, hogy másnap este is járműbe üljön, ráadásul a gépkocsiját ez alkalommal is ittasan vezesse. Este kilenc óra körül az egyik Tapolca melletti faluban közlekedett, amikor az ittasságából kifolyólag elaludt a volán mögött, és a gépkocsival áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol előbb a füves útpadkára, majd a beton vízelvezető árokba csúszott.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban közérdekű munka büntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!