Hárman egy ellen

2024.02.10. 15:00

Zsarolás miatt vették őrizetbe a sümegi fiatalokat

A Tapolcai Rendőrkapitányságon büntetőeljárás indult három sümegi elkövetővel szemben – írja honlapján Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Veol.hu

A három elkövető 40 ezer forintot zsákmányolt

Forrás: rendőrség

A sértett február 5-én este Sümeg egyik utcájában tolta a kerékpárját, amikor odament hozzá három helyi fiatal. A 17 éves fiú pénzt kért tőle, és miután ő ezt megtagadta, a 21 éves lány kirántotta a biciklit a kezéből, 16 éves barátnője pedig elvette a telefonját. A fiú ezután megütötte a sértettet, aki ennek következtében elesett. A két lány mindeközben átkutatta a kabátját, amiben pénzt kerestek. Erre a 21 éves elkövető megfenyegette, ha nem ad pénzt, hívni fogja a rendőröket. A sértett erre elővett 40 ezer forintot, és odaadta neki.

Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, majd rövid időn belül kézre kerítették őket. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. Zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!