Elismerés

2024.04.25. 15:00

Kiváló munkát végzett a veszprémi tűzoltó

Szabó Gergely tűzoltó őrnagy, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletese a rendészképzés kialakításában és elindításában végzett áldozatos munkájáért jutalmat vett át Komáromi Móric igazgatótól, a balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium első, hagyományteremtő kadétavatóján nemrég.

Kovács Erika

Szabó Gergely tűzoltó őrnagy, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletese a rendészképzés kialakításában és elindításában végzett áldozatos munkájáért jutalmat vett át Fotó: Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 

Az ünnepségen méltatta Csillag István tűzoltó ezredes, Veszprém vármegyei katasztrófavédelmi igazgató azokat, akik az említett képzést választották, mely életre szóló hivatásra készíti fel őket. Mint fogalmazott, elengedhetetlen lesz az is,  hogy leendő hivatásukat, mint szolgálatot a biztonság, a rend és az érintett szervek feladatának szem előtt tartásával, minden ember érdekeinek, igényeinek figyelembevételével, humánusan végezzék. Azt tanácsolta a jövő rendvédelmi szakembereinek, hogy legyenek nyitottak az újdonságok, az új műszaki megoldások befogadására és a tudományos eredmények alkalmazására. Az ünnepi gondolatok után az osztályfőnökök segítségével az igazgató feltűzte a tizedikes tanulóknak az évfolyamjelző váll-lapot. A kadétok avatási ceremóniáját az iskola és a katasztrófavédelem Veszprém vármegyei szervezete általi ünnepélyes együttműködési megállapodás aláírása követte. A dokumentumot – ami a jövőre és a közös munkára vonatkozó terveket tartalmaz – az iskola vezetője és a katasztrófavédelmi igazgató írták alá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!