Ügyészség

2024.04.25. 16:00

Példás működés: mérlegen a Veszprém Vármegyei Főügyészség

Értékelték a Veszprém Vármegyei Főügyészségen a vármegye ügyészi szerveinek tavalyi tevékenységét nemrég, amelyen részt vett Lajtár István, a legfőbb ügyész közjogi helyettese is.

Kovács Erika

Lajtár István kiemelte, az ügyek gyors elintézését szolgáló intézkedések Veszprém vármegyében példásan érvényesülnek. Rámutatott, a környezetvédelem és a gyermekvédelem terén az eddigieknek megfelelően kiemelten fontos a szakágak közötti együttműködés. 

Lajtár István, a legfőbb ügyész közjogi helyettese is részt vett az értékelésen, mellette Orbán György Veszprém vármegyei főügyész
Fotó: ügyészség

Orbán György főügyész megnyitójában kifejtette, a vármegye ügyészségei felelősségteljes hozzáállással a feladataikat hatékonyan és időszerűen teljesítették. Több, a munka minőségét jelző mutatószám javult, a váderedményesség országos szinten is kiemelkedő lett, miközben az elmúlt tíz év legmagasabb ügyiratforgalmát kellett kezelni. A járvány csillapodása után a háború, a gazdasági- és energiaválság, az infláció pedig a főügyészség működési körülményeire is negatív hatást gyakorolt. A büntetőjogi szakág tavalyi tevékenységét Sárosi Dóra főügyészhelyettes elemezte. Kitért arra, hogy az eljárás egyszerűsítését és gyorsítását célzó intézkedések továbbra is a kiemelt célok között szerepelnek. A közjogi szakág munkája értékelésekor Surányiné Várszegi Éva főügyészhelyettes aláhúzta a fogyasztóvédelmi, a környezet- és természetvédelmi, állatvédelmi, hulladékgazdálkodási ügyekben tett ügyészi intézkedések emelkedését, valamint azt, hogy a webáruházakat működtető vállalkozásoknál a fogyasztók miatt fontosak az általános szerződési feltételek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!