Ez lenne a megoldás?

2024.04.11. 17:00

Semmit nem ér már, Béla! Lökd az árokba! (képgaléria)

Ez lenne a megoldás? Bizony, nem! Egy totálkáros, semmit nem érő autó esetén sem, meg amúgy sem. A 8-as főúttól pár méterre láttuk meg egy útkereszteződésben, az árokban. Vajon nem tűnik fel senkinek? Még (saját?) rendszámot is visel.

Benkő Péter

Eseményre indultunk a minap, nyitott szemekkel-fülekkel, mint általában. Nem is hiába, Herendet elhagyva egy fehér autóra lettünk figyelmesek, ami egyébként totálkáros, semmit nem ér már, törései, egyéb sérülései ezt igazolják. Viszont – és ez a legfurcsább – visel egy A-s rendszámot (ez amúgy illik a korához). De ami a legbosszantóbb az egészben az az, hogy a főúttól nem messze hagyták sorsára szegény, bizonyára egykor szebb napokat látott járgányt.

Semmit nem ér, de akkor sem itt a helye!
Fotó: Fülöp Ildikó

Megálltunk, megnéztük. A kocsi belseje – már a törött ablakok miatt is – hozzáférhető, tartalmaz ezt-azt, lényegében értéktelen holmit, lomot. Saját kerekein nem fog elmenni innen ez a Maruti 800-as, mindenesetre egy rendszámmal ellátott autót az út mellett hagyni szerintünk ebben az állapotban sem szokás.

Kíváncsian várjuk olvasóink – bízunk benne, akad köztük szakértő is – tanácsát, mi a teendő, mi a szabályos eljárás ez esetben. Mert nem tudjuk, mikor és hogyan került az árok szélére a kisautó, s azt meddig szándékoznak ott hagyni.

Bízunk benne, olvasóinkkal közösen találunk megoldást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!