Internetes csalás

2024.05.04. 08:00

Faházat szeretett volna venni, kétmilliót utalt ismeretlen számlára

Egy Veszprém környéki kistelepülésen élő nő a napokban az egyik legismertebb közösségi oldal online piacterén talált rá egy faház eladásáról szóló hirdetésre, amely felkeltette az érdeklődését, és úgy döntött, meg is veszi.

Veol.hu

A hölgy minden gyanakvás nélkül közel 2 millió forint előleget átutalt a hirdető által megadott bankszámlára, a faházat azonban nem szállították ki, és a küldésével kapcsolatban azóta is csak hitegetik - olvasható a police.hu oldalán. 

A rendőrség azt tanácsolja: ne feledjük, hogy csak biztonságos, ismert és jó értékelésű webáruházakból vagy eladóktól vásároljunk! Nagy érték esetén minden alkalommal akár személyesen is győződjünk meg arról, hogy a termék valóban létezik-e, mert amit a képen látunk, az nem jelent semmit!

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információk, aktualitások, tanácsok találhatók a KiberPajzs oldalán.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!