szupermarket

2017.10.02. 14:00

Egy óra ingyen, utána fizetni kell a parkolásért

Hétfő reggeltől Pápán, a piac mellett lévő szupermarket parkolóját a vásárlók egy órán keresztül vehetik igénybe térítésmentesen, aki pedig hosszabb időre hagyná itt a járművét, fizetnie kell a parkolásért.

Polgár Bettina

Felszerelték a parkolójegy-automatát Fotó: Polgár Bettina

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere elmondta, a szupermarket tulajdonosa kereste fel az önkormányzatot, hogy a parkoló működtetését a továbbiakban a városra bízza.

– Tulajdonképpen semmilyen szabály nem változik meg ezzel, hiszen a területet eddig is az áruház vásárlói használhatták, ahogy erre a feliratok figyelmeztették az itt parkolókat. A tapasztalatok szerint azonban az áruház működése szinte ellehetetlenült amiatt, hogy sokan egész napra itt hagyták az autójukat – fejtette ki.

A polgármester rámutatott, az intézkedés elsősorban nem az áruház működése szempontjából fontos a városnak, hanem azért, hogy a pápaiak rendelkezhessenek ezzel a szolgáltatással, és biztonsággal vásárolhassanak itt.

Felszerelték a parkolójegy-automatát Fotó: Polgár Bettina

Bakó István, a pápai városgondnokság vezetője elmondta, a területet október elsejétől vonták be a parkolási rendszerbe. Mivel ez a nap vasárnapra esett, így hétfő reggeltől kell használniuk az ide érkezőknek a parkolójegy-automatát.

Hozzátette, a piac mellett lévő szupermarket kérésére egyórás ingyenjegyet biztosítanak a vásárlóknak. Ezt egy gombkombinációval lehet elérni. Aki pedig hosszabb időt kíván ezen a helyen parkolni, a zónának megfelelő összegért teheti meg.

– Akik egy óránál rövidebb időt vásárlás céljára akarnak itt tölteni, azoknak kétszer kell megnyomniuk a „Tarifa” gombot, és ezt követően kérhetnek jegyet. Ez a jegy ugyanolyan, mint bárhol máshol a városban: mutatja a kezdési és az érvényességi időt, de nulla forint szerepel rajta, tehát érmét nem kell bedobni – magyarázta Bakó István.

Megjegyezte, ha valaki tovább akar maradni, értelemszerűen újabb jegyet kell majd váltania az automatánál vagy mobiltelefonon, azonban ezért már fizetni kell.

A terület a belváros többi fizető parkolójának díjtételeivel és működési rendjével azonosan üzemel. Parkolójegyet hétköznapokon 8 és 18 óra között, illetve szombaton 8-tól 12 óráig kell váltani. Vasárnap és ünnepnapokon pedig térítésmentesen lehet itt parkolni.

Áldozó Tamás hozzáfűzte, a ma még Bajvívó térként emlegetett területen a két Várkerti parkoló között ugyancsak egy parkoló épül majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában