lesz helye a védőnői szolgálatnak

2018.01.24. 18:47

Megújul az orvosi rendelő Bében

A helyi önkormányzat közel 35,5 millió forintos támogatást nyert el az orvosi rendelő fejlesztésére, melynek köszönhetően védőnői szolgálat is működhet az épületben.

Laskovics Márió

Az orvosi rendelő épülete közel 35,5 millió forintos támogatásból újul meg, bővül ki Fotó: a szerző

Béb község önkormányzata 35.363.129 forint összegű támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében az orvosi rendelő korszerűsítésére – tudtuk meg Brunner Imre polgármestertől, aki elmondta, a 262 fős településen a lakosság száma évről évre nő, az utóbbi években több fiatal, kisgyermekes család költözött a faluba, illetve a születések száma is megszaporodott. Tehát kiemelkedő igény mutatkozik helyben a védőnői ellátásra. Az egészségügyi alapellátás fejlesztése egy olyan átfogó fejlesztési stratégia célja, amely a környéken élők életminőségét és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférését kívánja javítani modern infrastruktúra kialakításával. Ami hosszú távon a lakosság megtartását, fejlődését eredményezheti.

Az orvosi rendelő épülete közel 35,5 millió forintos támogatásból újul meg, bővül ki Fotó: a szerző

Az orvosi rendelő állapota jelenleg nem alkalmas a védőnői szolgálat ellátására. A száz százalékban a pályázati forrásból megvalósuló projekt eredményeképpen azonban olyan korszerű intézmény alakul ki, ahol a védőnői tanácsadói ellátást is igénybe tudják majd venni a kisgyermekes szülők.

A felújítás során az orvosi rendelőben külön asszisztensi szobát, várótermet, mosdókat alakítanak ki, illetve a meglévő épületet a védőnői tanácsadói ellátás helyiségeivel bővítik, és az udvarban parkolót alakítanak ki. Megvalósul a tető és a nyílászárók cseréje az előírásoknak megfelelő hőátbocsátási tényezővel rendelkező nyílászárókra. Kondenzációs gázkazánt építenek be az épület korszerű és energiahatékony fűtésének biztosítása érdekében, valamint rámpa kiépítésével akadálymentessé válik a megközelítés – vetítette elő a projektet a faluvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában