előadások a biztonságos közlekedésről

2018.02.19. 15:45

Egy pillanaton is múlhat az élet!

Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság baleset-helyszínelője 2018. február 13-a és 16-a között Veszprém megyében három helyszínen beszélt a biztonságos közlekedésről.

Kovács Erika

Pintér József baleset-helyszínelő: a közlekedés veszélyes „üzem”, ahol egy pillanatnyi figyelmetlenség a családok életére adott esetben visszafordíthatatlan hatással lehet

A megjelentek figyelmét felhívta a közlekedés szabályaira, veszélyeire, különös tekintettel a megelőzésre.

Pintér József baleset-helyszínelő: a közlekedés veszélyes „üzem”, ahol egy pillanatnyi figyelmetlenség a családok életére adott esetben visszafordíthatatlan hatással lehet

Pintér József „Öt és fél perc a biztonságos közlekedésért” című kisfilmje az Országos Rendőr-főkapitányság portálján, illetve a legnagyobb videomegosztóra is megtekinthető. A film iránt országszerte sok helyen érdeklődnek, amit megyénkben is sokan láthattak már, köztük diákok.

Ezúttal újabb három helyszínen mutatta be saját készítésű filmjét a baleset-helyszínelő: február 13-án, kedden a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnáziumban, majd a veszprémi Vetési Albert Gimnáziumban középiskolás diákoknak, míg pénteken, délután Hajmáskéren a Közösségi Házban a felnőtt lakosságnak és a meghívott vendégeknek. Pintér József közel húsz éves helyszínelő munkája történéseiből állított össze filmet, és azzal a céllal vitte a közönség elé, hogy bemutassa, milyen következményekkel járhat egy meggondolatlan mozdulat közlekedés közben. A kisfilm megtörtént, megrázó közlekedési balesetek helyszínén készült kép- és videofelvételek felhasználásával, a kegyelet megőrzésével.

Pintér József a BALESET feliratú táblával színesíti előadásait. A betűk a legjellemzőbb baleseti okokat jelölik: biztonsági öv, alkohol, linkség, előzés, sebesség, elalvás, telefon. Ezzel azt jelzi, hogy a közlekedés veszélyes „üzem”, ahol egy pillanatnyi figyelmetlenség a családok életére adott esetben visszafordíthatatlan hatással lehet.

Enyingi István gépjárművezető-oktató szintén a legjellemzőbb balesetekről beszélt a találkozókon. A szakember után-képzéssel foglalkozik azoknál a személyeknél, akik baleset okoztak, és ezért vették el tőlük a vezetői engedélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában