Áder János adta át az elismerést

2018.03.14. 13:09

Köztársasági elnöki kitüntetést kapott a veszprémi Pintér József baleset-helyszínelő

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke több mint két évtizedes, magas színvonalú szolgálati tevékenysége elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozott Pintér József rendőr főtörzszászlósnak, a Veszprémi Rendőrkapitányság baleset-helyszínelőjének. A kitüntetést 2018. március 13-án Pintér Sándor belügyminiszter adta át Pintér Józsefnek, közölték a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) ünnepi állománygyűlésén, szerdán.

Kovács Erika

Tarcsa Csaba dandártábornok (balról), megyei rendőr-főkapitány gratulált a megyei ünnepségen Pintér József baleset-helyszínelőnek Fotó: Rendőrség

A veszprémi ünnepségen elhangzott, a nemzeti ünnep alkalmából Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány a 2018. március 12-én, Budapesten megrendezett központi ünnepségen, a szakterületén nyújtott kiemelkedő tevékenységéért tárgyjutalmat adományozott Tarcsa Csaba rendőr dandártábornoknak, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének.

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke több mint két évtizedes, magas színvonalú szolgálati tevékenysége elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozott Pintér József rendőr főtörzszászlósnak, a Veszprémi Rendőrkapitányság baleset-helyszínelőjének. A kitüntetést 2018. március 13-án Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere adta át Pintér Józsefnek. A budapesti rendezvényén kimagasló munkája elismeréseként tanácsosi címet vehetett át Füredi Zoltán rendőr főtörzszászlós, a Pápai Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka.

Tarcsa Csaba dandártábornok (balról), megyei rendőr-főkapitány gratulált a megyei ünnepségen Pintér József baleset-helyszínelőnek Fotó: Rendőrség

A VMRFK ünnepségén elhangzott továbbá, Papp Károly rendőr altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője tárgyjutalomban részesítette Dócziné Takács Irén rendőr alezredest, a Veszprémi Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztály vezetőjét, amit Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adott át.  A dandártábornok elismerésben és tárgyjutalomban részesítette azokat a dolgozókat, akik kiemelkedő munkát végeztek az elmúlt időszakban. A megyei rendőr főkapitányságtól ketten, a helyi rendőrkapitányságoktól tizenhárman, a társszervek állományából egy személy vehetett át elismerést és tárgyjutalmat. Veszprém megye rendőrfőkapitánya nyolc dolgozót magasabb beosztásba nevezett ki. Az ünnep alkalmából a Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája diákjai adtak az alkalomhoz illő, szép műsort.

 

Korábban megírtuk, „Öt és fél perc a biztonságos közlekedésért” címmel állított össze filmet Pintér József, aki mintegy húsz éve baleset helyszínelő, és munkája során készült megrázó felvételekből a kegyelet megőrzése mellett állította össze a kisfilmet. A rendőr főtörzszászlós célja az, hogy rendhagyó módon az életből vett felvételekkel, képekkel felhívja a figyelmet a közlekedési balesetek legfőbb okaira, mint a biztonsági öv hiánya, az alkohol, a linkség, az elalvás, a nem megfelelő sebesség, az előzés és a vezetés közbeni telefonálás. A kisfilmből kiderül, hogy a legapróbb figyelmetlenség mekkora tragédiákat okozhat az utakon! A filmet bemutatták az Országos Rendőr-Főkapitányság honlapján és a legnagyobb videomegosztón is. Információnk szerint baleset megelőzési céllal a kisfilmhez hasonlót Magyarországon még nem állítottak össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában