átvette megbízólevelét

2018.04.29. 17:30

Szeretné megszolgálni a felé irányuló kimagasló bizalmat Kovács Zoltán

Ünnepélyes keretek között vette át országgyűlési képviselői megbízólevelét a pápai városházán Kovács Zoltán, aki magasan a legtöbb szavazatot kapta Veszprém megye 4-es számú választókerületében az április 8-ai választáson.

Polgár Tibor

Fotó: Polgár Tibor

A ceremóniára egybegyűlteket Áldozó Tamás, Pápa polgármestere köszöntötte. Mint mondta, látta, milyen sok dolga volt a választási bizottság tagjainak, akik példaszerűen végezték a munkájukat. Ezután a Pápa Városi Televízió archív felvételeiből készített összeállítással idézték fel Kovács Zoltán politikai pályafutását, aki hat egyéni országgyűlési képviselői és ugyanennyi polgármester-választást nyert meg. A legutóbbi szavazás hivatalos eredményét ismertetve Somogyi Natália, a választókerület választási bizottságának elnöke elmondta, Kovács Zoltán a Fidesz-KDNP jelöltjeként a voksok közel 60 százalékát kapta meg. Hozzá-fűzte, a különböző kifogások, fellebbezések, felülvizsgálatok elbírálása után a választás eredménye a Kúria döntésének kihirdetése napján, április 25-én vált jogerőssé. Ezt követően Somogyi Natália átadta a képviselői megbízólevelet Kovács Zoltánnak.

Fotó: Polgár Tibor

A pápai választókerület régi-új parlamenti képviselője úgy fogalmazott, különleges választáson vagyunk túl, mivel a részvételi arány, valamint a jelöltek és a szavazás eredményével kapcsolatos kifogások, fellebbezések száma még soha nem volt ilyen magas. Kovács Zoltán megjegyezte, az ellenzék a Fidesz-KDNP magabiztos, kétharmados győzelme ellenére sem tudta elegánsan elviselni a vereséget. A kormánypárti politikus kiemelte, szeretné folytatni azt a munkát, amit öt ciklussal ezelőtt megkezdett, és továbbra is azon lesz, hogy megszolgálja a felé irányuló kimagasló bizalmat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában