kerékpárút és varázserdő

2018.06.15. 14:00

Egymilliárdnál többet költenek fejlesztésre Alsóörsön

Egymilliárd 200 millió forint: közel ekkora összeget fordíthatnak fejlesztésre a településen. Ennek nagy részét két TOP-os pályázat, a Veszprémig tartó kerékpárút és a Varázserdő projekt teszi ki. Emellett önerőből is folynak a lakossági infrastrukturális beruházások.

Szendi Péter

A Sirály parkban hamarosan elkészül egy hatvan négyzetméteres színpad. Jó hír, hogy több programunknál nem kell lezárni a parkolót - hangsúlyozta Hebling Zsolt polgármester Fotó: Szendi Péter

A megyeszékhelyig tartó kerékpárutat most tervezik. Hebling Zsolt polgármester szerint jövőre elkészülnek a munkálatok a kerékpározók nagy örömére. A Varázserdő projektre is megkapták a 254 millió forintos támogatást, melyhez az önkormányzat 20 millió forint önrészt vállalt.

A Sirály parkban hamarosan elkészül egy hatvan négyzetméteres színpad. Jó hír, hogy több programunknál nem kell lezárni a parkolót – hangsúlyozta Hebling Zsolt polgármester Fotó: Szendi Péter

A tervek már elkészültek, az amfiteátrum bontását rövidesen megkezdik. Jövő év áprilisában tervezik a hivatalos nyitást, mintegy tíz hónapos látogathatósággal számolnak.

- A Balaton Fejlesztési Tanács pályázatával megvalósuló beruházások közül a Somlyó oldalán a Szépkilátó rövid időn belül elkészül. A belügyminisztériumi keretből tervezett Endrődi úti járdaépítés a szezon után kezdődik meg, és ősszel be is fejeződik. A strandfürdő térkövezése, füvesítése már látható, mint ahogy a játszótéri színes árnyékolók is. Az Alsóörs-lovasi Református Társegyházközség sikeresen pályázott egy közel hatvan négyzetméteres színpadra a Sirály parkba, mely hamarosan elkészül. Mindezen létesítményen sok nyári rendezvényünk valósul meg, így több programunknál nem kell lezárni a parkolót – mondta a polgármester.

Hamarosan elkészül a Pilóta utca felújítása. Megtörtént az óvodánál az udvar rendezése, füvesítése, a locsolórendszer visszaállítása. Kuriózum, hogy az elektromos töltőállomás is elkészült a Tourinform-irodánál, melyet hamarosan használhatnak az autósok. Egy sikeres TAO-s pályázatnak köszönhetően pedig kicserélték a sportcsarnok nyílászáróit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában