ETAP-T 18

2018.06.22. 17:30

Ejtőernyősök az elhagyatott gyakorlótéren

Ejtőernyősök ugrottak és teherdeszantot dobtak az egykori Nagyvázsony-Tótvázsony közeli gyakorlótéren.

Balogh Ákos

Évek óta nincs használatban

Ha kocsival haladunk Nagyvázsony irányába bizonyosan sokunk számára ismerős az az elhagyatott téglaépítésű figyelőtorony mely a 77-es út szélén magasodik. A figyelőtoronyhoz hatalmas katonai lő- és gyakorlótér tartozik, mely évek óta nincs használatban, a torony tetején szélszaggatta nemzeti zászlók lobognak, melyeket az elhagyatott helyeket felkereső kalandorok tűztek ki jelezvén, ők már meghódították az egykori figyelőt.

 

Vajon lesz folytatás?

Csütörtök délután azonban katonai járművek jelentek meg a területen, megkezdték egy feladat előkészítését, ellenőrizték a területet, kiépítették a feladatokhoz szükséges berendezéseket, majd türelmetlen várakozás kezdődött. Szállító repülőgépek érkeztek, újra élettel telt meg az üres gyakorlótér, az egyik repülőgép oldalajtajából hirtelen egy tárgy esett ki, majd kisvártatva méretes zöld ejtőernyő nyílt ki felette. Megérkezett az első csomag, majd a nyitott kötelékben következőként érkező repülőgépből ejtőernyősök ugrottak a kijelölt célterületre.

A biztonságos földet éréseket követően újabb hullámban ugrottak ejtőernyősök, és a feladat véget ért. Az elhagyatott lőtér ismét szerepet kapott, ehhez pedig nem volt másra szükség, mint az ETAP-T 18 nemzetközi szállító repülőgépes gyakorlatra… Vajon lesz folytatás?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában