Traktorral egyszerűbb

2018.07.25. 11:00

Korszerű gép segít a földutak rendbetételénél Káptalanfán és Bodorfán

A település sikerrel pályázott konzorciumban Bodorfával egy többfunkciós traktor vásárlásához. A gépjárművet hétfőn adták át rendeltetésének.

Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltán az új traktorral

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az avatási ünnepségen Feny­vesi Zoltán országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy Káptalanfa sokat és sikerrel pályázott a közelmúltban vidékfejlesztésre, útjavításra.

– Szépen szerepelnek a pályázatokon, ez pedig jót jelent. Ugyanis amennyiben a vidéken élők jól érzik magukat otthon, a településükön, nem kell attól tartani, hogy elhagyják azt. A magyar kormány számára fontos a vidék, remélem, hogy a község a jövőben is sok pályázatot nyújt be sikerrel, hogy megvalósítsa terveit – mondta Fenyvesi Zoltán.

Fenyvesi Zoltán az új traktorral Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Csordás László, Káptalanfa polgármestere arról beszélt, hogy mekkora szüksége van a településnek értékei feltárására. – Rendbe kell tenni a mezőgazdasági területeket, ezért is pályáztunk Bodorfával együtt a gépre. Egyebek mellett a belterületi utak rendbetételéhez, de leginkább a külterületiek legyalulásához nyújt segítséget a traktor. Így könnyebben elérhető lesz például Sárosfő pusztai területe – mondta a polgármester, majd az országgyűlési képviselővel és Kardos Róberttel, Bodorfa polgármesterével együtt átvágták a traktor előtt a nemzetiszínű szalagot.

A 90 százalékos támogatással és tízszázalékos önrésszel vásárolt, 100 lóerős Zetor Proxima minden mezőgazdasági munka elvégzésére alkalmas, segít abban, hogy komfortosabb legyen a helyi gazdák élete földterületeik könnyebb megközelítésének köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában