nyáron nehezebb

2018.07.20. 11:25

Nyereményjátékkal serkenti a véradást a Vöröskereszt

Az élet nyáron sem állhat meg – nyereményjátékkal próbálja serkenteni a nyári időszak véradásának mértékét a Magyar Vöröskereszt.

Laskovics Márió

Karnerné Pethő Katalin 23. alkalommal adott vért. Jobbra Szakály Mónika

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Magyar Vöröskereszt véradást szervezett szerdán a pápai Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézet Laboratóriumában. Szakály Mónika, a Magyar Vöröskereszt Pápa Területi Szervezetének vezetője lapunknak elmondta, a pápai területen hetente két alkalommal biztosítanak lehetőséget véradásra: péntekenként 8–11 óráig a laboratóriumban, szerdánként pedig külső helyszíneken, többek között pápai cégeknél, valamint a környező falvakban. A szervezéseket különféle médiumokban hirdetik.

Karnerné Pethő Katalin 23. alkalommal adott vért. Jobbra Szakály Mónika Fotó: Laskovics Márió/Napló

A nyári időszak kapcsán megjegyezte, ilyenkor nehezebb a helyzet, ugyanis a nyaralások, a pihenés miatt inaktívvá válnak, kevésbé érkeznek a véradók. Azonban, hívta a figyelmet, épphogy a nyári hónapokban lenne szükség több vérre, mert ekkor a balesetek elszaporodásával nagyobb a vérfelhasználás mértéke.

Szakály Mónika kiemelte, a véradás serkentése céljából a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat – akárcsak tavaly – idén ismét egy különleges promócióval rukkolt elő. A szokásos véradási jutalmakon – 500 forintos étkezési utalvány, csoki és ásványvíz – túl szeptember 2-ig bezárólag minden egyes véradó kap egy kupont, amit a Vöröskereszt honlapjára feltöltve nyereményjátékon vehet részt. A sorsolás során hetente egy véradó élménycsomag, havonta egy kétszemélyes wellnesshétvége, fődíjként pedig egy nagyképernyős televízió talál gazdára.

– Egy véradó három emberen tud segíteni. A véradás előnye a vérnyomásmérés, a szűrővizsgálat mellett, hogy felfrissül a vérünk. Az idei Művészetek Völgye fesztivál valamennyi napján, július 20–29. között is várjuk a véradókat – tette még hozzá Szakály Mónika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában