hatodik alkalommal

2018.07.02. 19:22

Régiókat köt össze a rangos herendi kutyashow

154 kutyafajta 805 egyede mutatkozott be a rangos nemzetközi zsűri előtt vasárnap a hatodik alkalommal megrendezett herendi CAC kutyashow-n.

Molnár Sándor

Az Ebtenyésztők Veszprém Megyei Egyesületének (EVME) rendezésében került sor az országos CAC kutyakiállításra, amelyen a kutyatulajdonosok és kedvenceik, valamint az érdeklődők zsúfolásig megtöltötték a Park sétányt és környékét.

 

A rendezvényre a kis tacskóktól a mellig érő, hatalmas méretű ebekig számtalan különleges példányt hoztak el a gazdáik.

Az EVME zászlajának ünnepélyes felvonása után Ovádi Péter országgyűlési képviselő, a rendezvény védnöke nyitotta meg a kutyashow-t. Mint mondta, a városban otthonra lelt a nemzetközi kutyakiállítás, amelyen évről évre nő a kiállítók és a vendégek száma. Köszönte a lokálpatrióták: a majolikagyár, a porcelánmanufaktúra és a helyi polgármesteri hivatal támogatását.

Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója kutyája jelenlétében köszöntötte a kiállítókat. Kiemelte, hogy minden ilyen alkalom egy ünnep is. – Ünnepeljük ilyenkor a kutyaszerető közönséget, akik nap nap után megcsodálják a kutyákat. A gazdikat, akik szeretetet adnak a kutyáiknak. Ünnepeljük a türelmet és a kitartást, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki a kiskutya látványától gondoskodni akaró gazdivá váljon. És ünnepeljük a kutyákat, amelyek évről évre embereket, városokat, földrajzi régiókat kötnek össze itt Herenden – fogalmazott a vezérigazgató.

Tenk Attila, az EVME elnöke elmondta, hogy hazai viszonylatban pillanatnyilag ez a legnagyobb létszámú kutyakiállítás a 14 országból benevezett 805 kutyával. A rangos rendezvényre a hazai bírók mellett Ausztriából, Ukrajnából, Szerbiából, Szlovákiából, Macedóniából is érkeztek nemzetközi küllembírók, akik tíz fajtacsoportban értékelték a kutyák küllemét.

A Best in Show győztese Varga István simontornyai tenyésztő sarplaninac fajtájú kutyája lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában