Tartják az ütemtervet

2018.09.08. 11:30

Év végére fejeződik be a kettős körforgalom építése Veszprémben

Szeptember végén kezdődik a belvárosi kettős körforgalom építésének harmadik üteme, addig érvényben maradnak a nyár elején életbe lépett forgalmirend-változások.

Marton Attila

Péczi Zoltán az építkezésen dolgozik

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Lamos Péter városfejlesztési irodavezető elmondta, a napokban tapasztalt heves esőzések a hordalékok okozta szennyeződéseken túl különösebb kárt nem okoztak az eddig elkészült munkarészekben, azonban a napi munkavégzésre természetesen hatással voltak, hiszen esős napokon munkavégzés nem, vagy csak korlátozottan lehetséges. Mindennek ellenére kapacitásnöveléssel, valamint a munka átszervezésével sikerül tartani az ütemtervet, húzta alá az irodavezető.

Péczi Zoltán az építkezésen dolgozik
Fotó: Pesthy Márton / Napló

– Folyamatosan fejeződnek be a közműkiváltási és építési munkák – vízi közmű, villamos és távközlési közművek –, ezzel párhuzamosan végzik a szakemberek az útépítési munkákat szegélyépítésekkel, járdaburkolatok kialakításával – fogalmazott Lamos Péter. Hozzátette, a szegélyépítéseket követi, valamint azzal párhuzamosan halad az útpálya szerkezetének kialakítása és az aszfaltozás. A beruházás harmadik üteme a jelenlegi tervek szerint szeptember végén indul, a fejlesztés az útépítési munkák lezárását követően a közlekedési táblák kihelyezésével és az időjárástól függően a zöld felület rendezésével, növénytelepítéssel zárul – részletezte az irodavezető.

A szeptember végi forgalomtechnikai változásokról részletes tájékoztatást ad bevezetésük előtt az önkormányzat. A végleges forgalomtechnikai tervek kidolgozása jelenleg még folyamatban van.

A beruházás befejezése decemberben várható. A két körforgalmi csomópont bruttó 460 millió forintból épül meg, az önkormányzat a beruházás teljes költségét az európai uniós TOP-programban nyert forrásból finanszírozza.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában