A lakosság biztonsága

2018.09.18. 07:00

Új tagokkal és járművekkel gazdagodtak a polgárőrök Balatonalmádiban

Európa-szerte csodájára járnak annak a csoportosulásnak, melynek önök részei, hogy szabadidejükben, anyagi ellenszolgáltatás nélkül szolgálatba járnak, védik a köz- és magánvagyont – hangsúlyozta a Széchenyi-parkban Tömör István, Balatonkenese polgármestere polgárőrnapi ünnepi köszöntőjében.

Leitner Vera

Az ünnepélyes eseményen tizenhét új polgárőr tett fogadalmat 

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Közös időtöltésre, ünneplésre, kikapcsolódásra kínált alkalmat a szombati polgárőrnap, melyre a megye valamennyi polgárőrét és családjaikat meghívta a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége. – Ha a jövőben is hasonló energiával tudunk dolgozni és segíteni a rendőrség, illetve a társszervezetek munkáját, abban az esetben a megye lakossága biztonságban érezheti magát, és mi ehhez a biztonsághoz hozzá tudtunk járulni – fogalmazott Dézsi János, a megyei szövetség elnöke, aki beszédében rámutatott, a lassan lezáruló, rendezvényekben gazdag, és így fokozott figyelmet megkövetelő nyári idegenforgalmi szezon a megyei polgárőrségek tevékenysége szempontjából is eredményesnek ítélhető.

Az ünnepélyes eseményen tizenhét új polgárőr tett fogadalmat
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Tarcsa Csaba dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a közel harmincéves polgárőrszövetségnek az elmúlt évtizedekben tapasztalt, folyamatosan növekvő támogatottságáról, fejlődéséről beszélt, ám hozzátette, egyre sürgetőbb feladat a fiatalok szervezetbe történő bevonása. A dandártábornok a polgárőrnap alkalmából a megyei rend­őrkapitányság nevében egy szolgálati személygépkocsit, valamint két robogót adományozott a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségének. Az ünnepélyes esemény tizenhét új polgárőr fogadalomtételével, valamint megyei és országos díjak átadásával folytatódott, a továbbiakban rendőrségi, vízirendészeti, katasztrófavédelmi bemutatók, kulturális program és főzőverseny színesítette a napot.

A Veszprém megyei szövetségben jelenleg több mint száztíz polgárőr tagegyesület, ezen belül pedig megközelítőleg kétezer-hétszáz polgárőr végzi az önkéntes bűnmegelőző munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában