Balatoncsicsó

2018.10.11. 17:45

Átadták a megyében az első Kormányablak Buszt

Veszprém megye olyan megye, ahol nagyon sok kistelepülés van.

Molnár Sándor

Ezeket a kistelepüléseket segíteni kell, mert az ott élők ugyanolyan magyar emberek, mint akik a városokban élnek. A falvak semmiben sem szabad, hogy különbözzenek életminőség szempontjából a városoktól – fogalmazott Tuzson Bence.

A Nivegy-völgyi településen ünnepélyes keretek között átadták az országban a tizedik, megyénkben az első Kormányablak Buszt, amelyben ügyeket lehet intézni. Takács Szabolcs kormánymegbízott elmondta, hogy a beszerzéséhez szükséges anyagi forrásokat a Miniszterelnökség Közszolgálatokért Felelős Államtitkársága biztosította. A most átadott mobil ügyfélszolgálat 30 kistelepülésen, főleg zsákfalvakban, vagy tömegközlekedéssel nehezen megközelíthető helyeken áll majd a lakosság rendelkezésére. Tervezik azt is, hogy ellátogatnak vele rendezvényekre, fesztiválokra, vagy fekvőbetegeket ellátó intézményekbe, illetve idősek otthonába.

Kontrát Károly parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője szerint üzenet értéke van annak, hogy a mobil kormányablak átadásához ezt a települést választották. Ez is azt bizonyítja, hogy Magyarországon minden település és minden állampolgár egyenrangú és mindenkinek egyenlő esélye van a kormány által nyújtott szolgáltatások elérésére.

Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte, hogy a közigazgatás átalakításával három alapvető céljuk van, amelyek egy nagy céllá egyesülnek. Az egyik a családok támogatása, mert egy ország nem lehet erős, ha csökken a lakossága. Másrészt erős gazdaságra van szükség, mert e nélkül egy országnak nem lehet önállósága. A harmadik terület a kultúra, mert mit ér a népesség, a gazdaság akkor, ha egy ország a saját mivoltát, kultúráját, nyelvét nem tudja megőrizni. Ezeken a területeken megerősödve a nagy cél az, hogy hazánk a következő 20-30 évben a térség vezető országává váljon és Európa egyik legélhetőbb országa legyen.

Az ünnepélyes átadást követően Tuzson Bence államtitkár fogadta a mobilizált ügyfélszolgálat első megyei ügyfelét, Scher Zoltánt Balatoncsicsón a Fűzfa utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában