helyiek és nyaralók együtt főztek

2018.10.04. 16:00

Káposztafesztivált rendeztek Örvényesen

Finom káposztás ételeket főztek a káposztafesztiválon Örvényesen, az elmúlt hétvégén, ahol gazdag programmal is szórakoztatták a közönséget a faluháznál, ahol a színes kavalkádot Fülöp Andrea Anna és Zsabkáné Venczkó Mária szervezte meg.

Kovács Erika

Nagy hagyománya volt a káposztatermesztésnek a település környékén, amit minden évben fesztiválon elevenítenek fel. Helyiek és nyaralóvendégek ragadtak főzőkanalat ezúttal is, és készítették el a finomabbnál finomabb ételeket, elsősorban káposztából, vagy a finom és egészséges zöldség ízesítésével. Rotyogott a fazekakban például káposztás-babos-, és rakott hús, és sütöttek egyebek között ezzel a zöldséggel gazdagon megrakott tócsnit.

 

A sütés-főzés, illetve a káposztafesztivál kitűnő hangulatban telt Szalay Zsolt harmonikamuzsikája, a Tihanyi Asszonykórus, füredi néptáncosok, és a Rézhúros Citera Együttes előadása, illetve népi rockzenei koncert mellett. Egyed Kata pedig szép népdalcsokorral lepte meg a nagyérdeműt. Emellett nyitottak kiállítást a helybeli Paraczky Katalin természetfotóiból, kínáltak termelői és kézműves termékeket, a bátrabbak, köztük sok gyerek az alkalomra érkezett tűzoltóautóba is beült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában