Számot adtak tudásukról

2018.10.16. 14:00

Művelődéstörténeti vetélkedőt rendeztek Batsányiról Tapolcán

A helyi Bárdos Lajos Általános Iskola Kazinczy Ferenc tagintézménye Forradallányok csapata nyerte az idei Batsányi és kora vetélkedőt.

Tóth B. Zsuzsa

A kérdések némi fejtörést okoztak ugyan, de a diákok ügyesen oldották meg az irodalmi rejtvényt és a művészeti feladatokat Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Batsányi János Gimnázium már hagyományos Batsányi és kora művelődéstörténeti vetélkedőjén az idei versengés az 1763-as évszám jegyében zajlott, amelyhez egy internetes forduló technikai lehetőségeit használták fel, és személyes próbatételre várták a diákokat az intézményben. A csapatok megmérettek filmkészítésben, digitális feladatok megoldásában. Felkészültségükről az elért pontszámok tanúskodtak.

Varga Tiborné igazgató köszöntőjében elmondta, hogy a versennyel bepillantást is nyernek az általános iskolás, hetedik, nyolcadik osztályos diákok a gimnáziumban folyó munkába. – Megismerhetitek az iskola szellemiségét, az itt tanuló diákokat, a tanító kollégákat, akik remélhetőleg az elkövetkező időben már tanítványokként is találkoznak majd veletek – mondta az igazgató.

A versenyre helyből és Monostorapátiból érkeztek csapatok, amelyek tagjai már szinte mindent tudtak Batsányiról és koráról. A gimnáziumban ezúttal játékos történelmi feladatok várták őket, valamint irodalmi rejtvényt, művészeti feladatot kellett megoldaniuk. Utóbbi esetben egy puzzle darabkáit kellett összeilleszteniük, használva tudásuk mellett kreativitásukat is.

A kérdések némi fejtörést okoztak ugyan, de a diákok ügyesen oldották meg az irodalmi rejtvényt és
a művészeti feladatokat Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A legügyesebb csapat, a tapolcai Bárdos iskola Kazinczy tagintézménye Forradallányok nevű formációja – Harangozó Réka, Papp Mercédesz és Szabó Boglárka 8. osztályos tanulók – végzett az első helyen, Felker Eszter tanárnő felkészítésével. A második helyezett az Apátiak csapata lett, melyben Czverencz Lilla, Lesch Máté és Takács Gergő versengett, őket Rompos Józsefné készítette fel.

A harmadik helyre A rab és a madár nevű csapat került a Kazinczy Ferenc tagintézményből. Felkészítőjük Sipos-Halász Eszter tanárnő volt, a csapat tagja: Egerváry Noel, Szabó Noé és Szollár Zsanna nyolcadik osztályos tanulók.TBZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában