az ünnepre hangolódva

2018.11.26. 14:00

Varázslatos hangulat uralkodik a veszprémi karácsonyi vásáron – videó

A sűrű köd, a szitáló eső, de még a hideg sem tántorította el a veszprémieket, hogy részt vegyenek az Illatos Advent programon a hétvégén.

Horváth Virág

Fotó: Pesthy Márton / Napló

A veszprémi Kossuth utca megtelt karácsonyi hangulattal, finom kürtőskalács illattal, és a forralt bor ízével a hétvégén. Ahogy azt korábban megírtuk, a karácsonyfa fényeit idén is Temesvári Balázs, Nagy Károly és Ovádi Péter or­szág­gyűlési képviselő kapcsolta fel.

 

Habár mintha kevesebbnek tűnne az idei felhozatal bódék terén, ez megbocsátható annak fényében, hogy Veszprém minden energiájával készült az EKF 2023 pályázatra, így, ahogy Temesvári Balázs, a vásárt szervező VKSZ Zrt. vezérigazgatója is kiemelte, egy kicsit később tudták elkezdeni a karácsonyi vásár megszervezését. Ennek ellenére a felhozatal idén is változatosra sikerült (akárcsak tavaly, amiről itt írtunk), több helyen kóstolhatunk kürtős kalácsot, forralt bort, teákat, és kávét is, valamint falatozhatunk, körhintázhatunk, szelfizhetünk a télapó szánjával, a szívecskés órával, vehetünk ékszert, bögrét, díszeket, ruhákat,... szóval rengeteg lehetőség áll nyitva azok előtt, akik ebben a szomorú időben is képesek együtt készülni az ünnepekre.

 

Ha épp nem szeretnénk vásárolni, enni, inni, fotózkodni, akkor is érdemes egy rövid sétát tenni a Kossuth utcán. A vastag ködtakarón átszűrődő ünnepi fények különleges atmoszférát teremtenek a város szívében. És, természetesen, ahogyan Nagy Károly apátkanonok kiemelte, az adventi készület nemcsak azt jelenti, hogy vásárolunk és pakkokkal megyünk haza, hanem igazából azt: készüljünk, építsünk, várakozzunk – elsősorban a szeretetre és a békére.

Az elkövetkező hetekben tematikus programokkal várják majd a Kossuth utcára kilátogatókat: hétfőn, szerdán és péntekenként a Mesekuckó, míg szombatonként betlehemes csoportok mutatkozhatnak majd be. Vasárnap a Petőfi Színház fog kis ajándékokkal kedveskedni, dalcsomagok formájában.

Addig is álljon itt egy kis kedvcsináló videó, találkozzunk a vásárban!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában