évértékelés

2018.12.22. 07:00

Kontrát Károly: „Erős, ugyanakkor eredményes év áll mögöttünk”

Erős, ugyanakkor eredményes év áll mögöttünk – értékelte lapunknak elmondott interjújában az idei évet Kontrát Károly, a Veszprém 02-es választókerület országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

- Az idei év meglehetősen mozgalmas volt nem csak a választókerület, hanem Magyarország számára is.

- Mozgalmas és erős, ugyanakkor eredményes év volt. Az áprilisi választásokon újabb négy évre kaptam bizalmat a választópolgároktól és újabb négy évre kapott felhatalmazást a FIDESZ-KDNP kormány. Nagyon sok feladatunk volt, de sikeresen megóvtuk Magyarország biztonságát és megvédtük az eddig elért országos és választókerületi eredményeket is.

- Hogyan látja a választókerületet? Fejlődtünk az idei esztendőben?

- Egyéni országgyűlési képviselőként az volt a célom, hogy minden település léphessen egyet előre. A választókerületben élők érezzék azt, hogy számíthatnak az országgyűlési képviselőjük és a kormány támogatására is. Számtalan pályázatot és beruházást nyertek el a településeink, egyre vonzóbb és szebb a választókerületünk. Nagyon büszke vagyok arra az együttműködésre, amely a települések vezetőivel kialakult az évek során, hiszen nekik is köszönhető az, hogy évről évre fejlődünk, milliárdos nagyságrendben valósulnak meg beruházások. Köszönöm a munkájukat és támogatásukat!

- Milyen fejlesztést emelne ki leginkább az idei választókerületi beruházások közül?

- Büszke vagyok arra, hogy sikerült egy évtizedes álom megvalósításához segítséget nyújtanom, hiszen megépült a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakasza, melyet Orbán Viktor miniszterelnök úr március 9-én adott át a forgalomnak. A város belterületi útjai is folyamatosan megújulnak és a nagyon pozitívak a visszajelzések a Várpalotát Ősivel összekötő út felújítása kapcsán is. Várpalota fejlesztési céljaira év közben a kormány további 3,5 milliárd forintot biztosított, így elmondhatjuk, hogy most már az a feladat, hogy a források sikeres felhasználása megvalósuljon.

- Milyen feladatok állnak most a nagyobb településeink előtt?

- Napjainkban a Balaton reneszánszát éli. Balatonfüred turisztikai vonzereje tovább nőtt az elmúlt évben. A megszokott magas színvonalú kulturális rendezvények mellett a város feladata a TOP pályázatok eredményes megvalósítása lesz. Fontosnak tartom, hogy a Balaton-parti településeken az „Egész évben Balaton” elképzelést megvalósítsuk, a turizmus ne csak nyáron működjön. A Balaton-fejlesztési terv a régió jelentős fejlesztését segíti majd. Új munkahelyek létrehozását, a térség gazdasági és turisztikai versenyképességének javítását, valamint az egészségügyi ellátottság javítását jómagam is támogatom.

A litéri bölcsőde alapkőletételi ünnepségén 2018. november 9-én Fotó: Litér Önkormányzat

- Vannak most olyan beruházások, amelyek a küszöbön állnak?

- Balatonalmádi városa az előttünk álló időszakban jelentős kulturális, sport és turisztikai fejlesztéseket szeretne megvalósítani a kormány támogatásával, valamint a már megnyert TOP pályázatok keretében. Hamarosan nagyszabású óvodafejlesztés indul el a településen, a Balatonalmádi Sport Egyesület által tervezett beruházás új pedig lendületet ad a város sportéletének. Bízom benne, hogy a helyi művészek és civil közösség összefogásával sikeresen folytatódik a Kerényi Imre által megkezdett kulturális programsorozat, mely új életet adott a közösségi tulajdonba került Magtár és Kolostor épületegyüttesének.

- Mi a helyzet a kistelepülésekkel?

- Továbbra is kiemelten támogatom a kistelepülések megtartó erejének növelését az alapszolgáltatások erősítésével. Fejlődtek a választókerület községei és falvai is, így például belterületi utakat, járdákat újítottunk fel Balatonszepezden. Egészségügyi intézményeket, óvodai fejlesztéseket adhattunk át a Nivegy-völgyi kistelepüléseinken. A települések közbiztonsága érdekében minden nap többet kell tennünk, mint, amit tegnap tettünk és ehhez szükséges a rendőrség, az önkormányzatok, a polgárőrség és az állampolgárok további jó együttműködése is. Emellett az is fontos, hogy a gyermekeink és unokáink jövőjét megalapozó intézményeket is építsük meg, újítsuk fel és támogassuk őket abban, hogy unokáink és gyermekeink méltó körülmények között játszhassanak és tanulhassanak.

- Azt tapasztaljuk, hogy Ön kiemelten részt vesz a kistelepülések mindennapjaiban, bizalommal fordulhatnak Önhöz.

- Mindig törekedtem rá, hogy elérhető legyek az emberek számára. A választókerületben élők remélem megtapasztalják, érzik ezt, hiszen nem csak a választási kampányban, hanem az év többi napján is jelen vagyok a kistelepülések és a városok életében. Számomra a választókerület mind a 45 települése egyformán fontos. Ahol tudok, jelen vagyok és ahová meghívást kapok, ha csak tehetem, szívesen ellátogatok.

- Ha néhány mondatban értékelnie kellene a mögöttünk álló esztendőt, mit üzenne a kerületben élőknek?

- Büszke vagyok arra, hogy a kormány támogatásával tovább fejlődött a választókerület. Köszönöm a választók bizalmát, köszönöm az idei esztendőt és mindazt a támogatást, amit az elmúlt évben is éreztem. Minden elért eredmény a választókerület közös sikere! Fontosnak tartom, hogy bizalommal forduljunk egymás felé, megőrizzük az eddig elért eredményeinket és elmondhatom, hogy 2019-ben is azért fogok dolgozni, hogy közös munkával léphessünk előre. A sikeres együttműködésben bízva kívánok áldott, meghitt karácsonyi ünnepeket és boldog, békés újévet Veszprém megye minden lakosának!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában