városfejlesztési konferencia veszprémben

2019.01.11. 11:00

Erősödik a verseny a települések között

Városfejlesztési konferenciának adott otthont a megyeszékhely csütörtökön.

Marton Attila

Kézy Béla, egy tanácsadó iroda ügyvezetője a települések népességmegtartó lehetőségeiről tartott előadást Veszprémben

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az Urban21 nevű tanácskozás elődjét tizennyolc éven át szervezték meg Tokajban. A szervező Hárfa Alapítvány tavaly úgy döntött, hogy a tanácskozást ezentúl minden évben olyan helyszínen rendezik meg, amely az adott esztendő témájához sikeres kezdeményezéseket mutat fel. A csütörtökön a Hangvillában kezdődött kétnapos rendezvény programjait ezúttal a rekreáció, a turizmus és a kultúra témái köré szervezték.

Kézy Béla, egy tanácsadó iroda ügyvezetője a települések népességmegtartó lehetőségeiről tartott előadást Veszprémben Fotó: Penovác Károly/Napló

Kiss Gábor Ferenc, a konferenciát szervező Hárfa Alapítvány elnöke bevezetőjében kiemelte, erős a verseny Európa térségei és városai között, hogy magukhoz vonzzák a fiatal, aktív munkaerőt, és megtartsák a népességet. Hozzátette, a konferencia célja, hogy segítsék a hazai városokat abban, hogy jó válaszokat adjanak a kihívásokra.

Porga Gyula polgármester megnyitójában hangsúlyozta, ezekben az években kell megalapozni azt a gondolkodásmódot Veszprémben, amellyel sikeres lehet a város a 21. században. Kiemelte, az EKF-cím elnyerése hozzájárul e folyamat felgyorsításához. Hozzátette, a veszprémi városrehabilitáció vagy az Európa Kulturális Fővárosra készült pályázati anyag is egyedülálló abban, hogy a civil szereplők, az önkormányzat és a vállalkozói szféra széles együttműködésén alapult.

A konferencián előadások és panelbeszélgetések hangzottak el, a rendezvényen egyetemi oktatók, önkormányzati szakemberek, kulturális és turisztikai szakemberek osztották meg gondolataikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában